Tomislav Nikolić raspisao izbore za 24. april

0
20
Izvor: Tanjug/Tanja Valič
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike. Izbori će se održati 24. aprila.

Obrazlažući odluku o izborima Nikolić je naglasio da građani treba da se izjasne da li podržavaju reforme, koje je preduzela Vlada Srbije, ocenivši da je ona učinila mnogo i da joj je potreban novi mandat kako bi bila sigurna da ima podršku građana u onome što radi.

Nikolić je rekao i da očekuje fer izbore.

“Želim da pobedi SNS”

“Ja želim da pobedi SNS. Neću da budem ja razočaran ako pobedi neko drugi. Biće to veliko razočaranje jer bi se dešavalo mnogo toga lošijeg ako aktuelna vlast ne dobije podršku”, rekao je on.

Nikolić je naveo da ne pripada nijednoj političkoj stranci ali da je “građanin koji sam procenjuje” šta je za Srbiju najbolje. “Ja ću da se prilagodim svakoj vladi. Ovaj posao se niko nije usudio da započne, i niko se neće usuditi da ga završi”.

Na pitanje hoće li se uključiti u kampanju on je odgovorio: “Neće me biti sramota ako neko zatraži moju pomoć iz SNS-a da tu pomoć pružim”.

Predsednik kritikuje medije

Komentarišući pisanje medija, Nikolić je rekao : “Samo mene ne pitajte kako se mediji u Srbiji ponašaju prema ljudima. Ne znam da li ima redakcije koja se nije ogrešila o mene”. Dodaje da, ipak mediji nisu pronašli nikakvu grešku u funkcionisanju ali da ipak neće da se žali.

“Opozicija ima manje razloga da se žali na pisanje medija nego predsednik”, naglasio je Nikolić .

Sporazum sa Rusijom čeka novu Vladu

Odgovarajući na pitanja novinara o potpisivanju Sporazuma o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Nikolić je naveo da tehnička Vlada Srbije ne može da potpiše taj dokument i da će posao morati da čeka kraj izbora i novu Vladu.

“Nemamo vladu koja bi mogla da odluči da taj sporazum bude potpisan. To će morati da sačeka konstituisanje Skupštine Srbije i formiranje nove Vlade, koja će imati priliku da se izjasni o sporazumu”, rekao je Nikolić novinarima u predsedništvu.

Tim sporazumom su predviđene istovetne obaveze i prava za Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, kao i sa predstavnicama NATO koji se nađu na teritoriji Srbije.

PUTEMN1
IZVORN1
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here